31 dec Chokladkaka vegan
En lättbakad chokladkaka vegan som även är fri från gluten
1 dl rismjöl
½ dl majsstärkelse
100 g mandelmjöl
50 g grovhackad mandel
1 dl kokossocker
1 krm mald gurkmeja
1 krm mald kardemumma
1 knivsudd vaniljpulver
1 dl kakao
1 dl kokosolja (och lite till formen)
1 ½ dl kokosmjölk
Florsocker till garnering
Gör så här:
- Värm ugnen till 150 °C
- Smörj en kakform med löstagbar kant med kokosolja (strö eventuellt formen med kokosflingor)
- Blanda alla torra ingredienser i en bakbunke
- Smält kokosoljan i en kastrull och rör ned oljan med kokosmjölken
- Blanda ihop ingredienserna till en jämn smet
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter
- Låt kakan svalna
- Klipp ut hjärtan i smörpapper. Placera dem på kakan och pudra med florsocker. Lyft av smörpappersbitarna.
Servera kakan med kokosgrädde (eller vispad grädde)
Gott Nytt År!