Chiapudding

 

Chiapudding är god att äta till frukost eller mellanmål. Gör den gärna i en glasburk med lock, så blir den enkel att ta med. Tänk på att endast äta max en portion per dag för att undvika för stora doser cyanogena glykosider (Livsmedelsverket, 2020). Chiafrön innehåller hälsosamma Omega-3-fetter och är gelbildande vilket främjar tarmhälsan (Livsmedelsverket, 2020).

1 port

Ingredienser

3 msk chiafrön

1 näve fryst mango

2 dl glutenfri havredryck eller risdryck

1 knivsudd vaniljpulver

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en glasburk med lock. Rör om och låt chiafröna svälla en stund. Rör om igen och ställ den i kylskåpet ca 30 minuter alternativt över natten. Rör om före servering.

Serveringsförslag

Toppa chiapuddingen med bär, frukt, frön, nötter eller kokoschips. Exempelvis nektariner och pistachötter.

Smaklig spis!